Je boot verzekeren? Alle mogelijkheden vind je hier

Het laten verzekeren van je boot is een hele slimme zet. Door dit te doen ga je automatisch ontspannen en zonder zorgen aan je vaartochten beginnen. Er zijn diverse soorten bootverzekeringen. Per verzekering verschilt de premie en de dekking. De bootverzekeringen lijken op die van een auto. Hieronder staat een overzicht met de soorten verzekeringen die er zijn.

WA-bootverzekering

Bij deze verzekering draait het voornamelijk om de schade die je bij andere veroorzaakt. Een voorbeeld hiervan is: vaar jij met je boot tegen het eigendom van een ander? Dan worden de kosten vergoed door de verzekering. Dit gaat om zowel materiele schade als letselschade bij personen. Deze verzekering biedt jou ook ondersteuning en hulp. Heeft jouw boot ook schade opgelopen door zo’n situatie? Dat is vervelend, want dat wordt niet door deze verzekering vergoed.

Casco bootverzekering

De bovenstaande verzekering kan worden uitgebreid. Dit wordt door middel van een Cascoverzekering gedaan. Wat onder deze verzekering valt kan verschillen per verzekeraar. Maar over het algemeen dekt deze verzekering schade die je veroorzaakt hebt aan je eigen boot door je eigen fout. Maar ook als het niet jou fout is dekt deze verzekering. Denk hierbij aan: brand, bliksem en andere omstandigheden. Deze verzekering kan ook onder de verzekeringen van diefstal vallen. Voor het afsluiten van deze verzekering is het belangrijk dat je de voorwaarden goed doorleest. Zo weet jij wat je wel en niet kunt verwachten.

Aanvullende bootverzekering

Buiten de bovenstaande verzekeringen om zijn er nog meer mogelijkheden bij het verzekeren van je boot. Een voorbeeld hiervan is: een opvarenden verzekering, iedereen op je boot is verzekerd wanneer er een ongeluk plaats vindt. Ook biedt deze verzekering rechtsbijstand. Kan jij wat extra hulp gebruiken bij het uitzoeken van de schade? Geen probleem, deze verzekering staat jou te woord. En wat dacht je van een inboedelverzekering? Dit kan zeker van pas komen wanneer jij vaak op je boot verblijft en er waardevolle spullen hebt liggen.